Hoe mijn avontuur als videograaf begon

Personal

Het is tijd voor een persoonlijke blog. Even een kijkje achter de schermen bij Kleine Verhalen Videografie. Ondertussen ben ik 8 jaar videograaf. Het leek me leuk om eens te vertellen hoe ik als videograaf ben begonnen. Want ik krijg regelmatig de vraag hoe ik videograaf ben geworden. En dat snap ik ergens wel, want het is voor de meeste mensen een beroep dat ze nog nooit hebben gehoord. Een videograaf, ik moet het vaak twee keer zeggen voordat mensen weten wat ik zeg. Haha! Dus zeg ik er vaak maar direct achteraan: โ€œIk film bruiloften en gezinnen.โ€ En dan valt het kwartje. ๐Ÿ˜‰

Okรฉ, ik zal bij het begin beginnen.

1992-2018 In mijn jeugd hield ik al heel erg van films. Als kind keek ik in mijn beleving eindeloos naar videobanden van zelf opgenomen films. The Parent Trap, Mean Girls, Titanic, Twisterโ€ฆ (yes, ik ben een echte millennial). Ik had ooit wel eens gedacht dat ik een baan wilde waarin ik tv-reclames kon maken. Gelukkig heb ik dat sindsdien nooit meer geambieerd, want dat lijkt me nu echt een verschrikkelijke baan! ๐Ÿ˜‚ Maar de interesse voor film was er duidelijk al heel vroeg. Maar ik had nooit beseft dat ik er ook mijn baan van kon maken. Ik wist wel dat ik iets creatiefs wilde doen en met mensen wilde werken.

2019 Ik hou ook heel erg van muziek, dus kwam ik uit bij de studie muziektherapie. Maar na drie jaar besloot ik toch dat dit het niet was. ๐Ÿค“ Laat iemand anders maar therapie geven, ik wilde graag iets creatievers.

2012 Ik stopte in mijn derde jaar met de opleiding en begon na de zomer met de studie culturele maatschappelijke vorming (bestaat nu niet meer). Een sociale opleiding die met allerlei creatieve vormen die je maatschappelijk kon gaan inzetten. Ik was de opleiding begonnen met het idee me op kunst te richten, maar raakte razend enthousiast toen ik mediavakken kreeg. Dit kan ik! ๐Ÿคฉ Dit is echt heel erg leuk! Dus koos ik waar mogelijk alles met de richting media; mijn stage, minor, afstuderen, ze gingen allemaal over foto -en videografie. Ik leerde onwijs veel en kocht uiteindelijk mijn eerste camera van mijn stagebedrijf over.

2015 En toen ik afstudeerde stond ik ondertussen bekend op de studie als de filmmaker. Ik kreeg al snel wat opdrachten en die zomer schreef ik me in met de naam Kleine Verhalen Videografie. Ik was ondertussen verloofd en vroeg mijn oude stagebegeleidster Inge of zij onze bruiloft wilde filmen. Door haar had ik kennisgemaakt met trouwvideografie. ๐Ÿ™ The rest is history zou ik zeggen, maar ik zal het je toch vertellen. ๐Ÿ˜Š

2016 Ik had zelf al wat bruiloften gefilmd, maar toen ik onze trouwfilm ontving was ik zo geraakt door de kracht van film! Een van de mooiste dagen in mijn leven was voor altijd gekoesterd op film. ๐Ÿ˜ En dat kon ik op elk moment gaan herbeleven. Dit wilde ik ook aan mensen geven. Mijn liefde voor bruiloften en videografie kreeg hier een enorme boost van. Benieuwd naar mijn trouwfilm? Klik hier om hem te bekijken.

2023 Ondertussen zijn we 8 jaar en meer dan 70 bruiloften verder. De tijd vliegt voorbij! Er zijn bruidsparen waar ik de kinderen al van heb mogen vastleggen. Er zijn heel veel mensen die hebben mogen leren filmen door mijn cursussen, workshops of mentorsessies. En er zijn ontelbaar veel mooie momenten geweest waar ik onderdeel van mocht zijn dankzij mijn werk.

Ik had als kind nooit gedroomd dat ik zoโ€™n mooie baan zou bestaan. Een baan vol met geweldige mensen, bruiloften, toffe locaties, reizen, feesten en liefde. Ik ben mega dankbaar voor al die mooie mensen die ik heb mogen leren kennen door dit werk en de persoonlijke verhalen die ik heb mogen koesteren. Dit werk blijft echt bijzonder voor mij. Wat voor moois staat me nog te wachten als videograaf, ik ben benieuwd. Op naar de volgende 8 jaar? Wie zal het zeggen. ๐Ÿ˜‰ Ik sta open voor alle avonturen die mijn pad kruisen. Maar een ding is zeker: ik ben ontzettend blij dat ik dit pad 10 jaar geleden ben gaan bewandelen.

Droom jij er ook van om videograaf te worden? Bekijk eens mijn aanbod op de pagina voor (beginnende) videografen. Ik help je dolgraag verder om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

Foto door Esther van Geenen Fotografie